Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на природния

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на природния
Коментари Харесай

Природният газ поскъпва с 6,5 на сто през декември

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за  декември в размер на   87,50 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Утвърдената цена за декември с 6,5 % по-висока от тази за ноември, която беше 82,12 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), само че продължава да е по-ниска от цената на европейските газови пазари за  декември, оповестиха от КЕВР.

Енергийният регулатор  утвърди цената след осъществен разбор на импортираните през днешния ден от „ Булгаргаз “ ЕАД настоящи данни, формиращи цената на природния газ за м. декември.  Те  регистрират котировките на интернационалните газови пазари до 30 ноември. в това число.

 Регулаторът откри, че общото планирано количество за вътрешния пазар е обезпечено от четири разнообразни източника за доставка. В ценовия микс за м. декември е включено цялото контрактувано количество азерски природен газ, доставян по интерконектора „ България - Гърция “ /IGB/, според настоящия дълготраен контракт с Азербайджан. Тези количества покриват 31,76 % от потреблението за месеца и имат основно значение за реализиране на удобни цени на синьото гориво .  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР